2019-11-19 11:44:53• hírek • Fizetett tartalom: Partidul National Liberal cod AEP 31190005

A PSD híveinek is üzent Iohannis nagybányai látogatása során

Egy Normális Romániában az állami és a megyei vezetésben sincs helye a szociáldemokrata párt tagjainak, kik hazugságok és álhírek terjesztésével próbálnak meg előrébb jutni – fejtette ki Klaus Iohannis nagybányai látogatása során.

Az államelnök kampányának első napján a Máramaros megyei Nagybányán járt, ahol a Lascar Pana Sportcsarnokban közel 3 ezer szimpatizáns, köztük számos újságíró várta. Előbbiek fényképért és aláírásért álltak sorba, utóbbiak azonban számos kérdéssel készültek Iohannis számára. A sajtó munkatársai elsőként arra kérték az államelnököt, hogy nevezze meg korábbi mandátuma két fontos megvalósítását. Az államelnök lényeges eredménynek könyvelte el azt a paktumot, mely által két százalékkal támogatják a honvédelmi fegyverkezést, illetve mérföldkőnek könyvelte el a nagyszebeni csúcstalálkozót is.

 

A szimpatizánsok előtt tartott beszédében Klaus Iohannis éles kritikát fogalmazott meg a PSD-vel szemben. Mint mondta, az államelnök-választás első fordulója bizonyítja, a románok egy PSD nélküli Romániát szeretnének. „A Normális Romániát nem lehet a PSD-vel közösen megvalósítani. Egy Normális Romániában az állami és a megyei vezetésben sincs helye a szociáldemokrata párt tagjainak, és remélem, hamarosan, eltűnnek végre minden polgármesteri hivatalból” - fejtette ki az államfő. Hozzátette: a PSD haugságok és álhírek terjesztésével kampányol, mivel ez az egyetlen, amihez értenek.



„Súlyos vereséget szenvedtek. Immár háromszor küldte őket haza a román nép: először az EP-választásokon, majd a népszavazáson, végül pedig az államelnök-választás első fordulójában is. És mégis mit hallunk? A PSD már készíti a terveit, máris szeretnének bizalmatlansági indítványt benyújtani. Vissza akarnak jönni, mert nem tudnak az ország büdzséje nélkül megmaradni. Remélem, egyetértenek velem abban, hogy ezt nem engedhetjük meg” - jelentette ki Iohannis. „A választás hősei nem mi, politikusok vagyunk, hanem önök, választópolgárok” - szögezte le ennek kapcsán az államfő.


Iohannis azt is elárulta, hogy a második fordulóban egyaránt számít a PNL, Az USR-PLUS, és a PMP pártszimpatizánsok szavazataira is, ugyanakkor szeretné megszerezni az RMDSZ-es választópolgárok voksait is. „Ők mindannyian egy modern, európai országot szeretnének, akárcsak én” - mondta.


Iohannis a PSD híveinek is üzent nagybányai látogatása során. „Hol hibáztak azok, akik a szociáldemokratákra voksoltak? Nem hibáztak, mivel ők is csak azt szeretnék, amit mi: egy modern, friss Romániát. Azt szeretnék, ha nem vágnák le a fizetéseket és a nyugdíjakat. Nem hiszem, hogy meg tudom őket győzni arról, hogy rám szavazzanak, de azt garantálhatom, hogy a liberális kormánnyal sem a fizetéseket, sem a nyugdíjakat nem fogjuk csökkenteni” – nyilatkozta az államelnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: